Kamp

Elk jaar gaan wij op kamp met de chiro ergens in België voor maar liefst 10 dagen!
Dit is een volledig tentenkamp middenin een stukje natuur.
Hieronder volgt een woordje uitleg over hoe zo'n kamp in zijn werk gaat.

Voorkamp
4 of 5 dagen voordat het effectieve kamp begint trekken Leiding (en eventueel de aspiranten) naar de kampplaats met een oplegger, volgeladen met sjorbalken, tenten, keukenmateriaal, spelmateriaal en nog veel meer. Aangekomen op het kampterrein bouwen ze gedurende de voorkampperiode het gehele kamp op.
Dit houdt in: shelters bouwen, een vlaggenmast opzetten, douches installeren, alle tenten opzetten en gebruiksklaar maken, een wc in elkaar zetten, de keukentent inrichten...
Wanneer dit alles afgewerkt is, kunnen ze de leden op het kampterrein verwelkomen.

Kamp
De Speelclub en Rakkers en enkele van hun leiding vertrekken met de bus of met auto's richting kampplaats om de 10 beste dagen van het jaar te gaan beleven. De Toppers, Kerels en Aspi's doen dit met de fiets tenzij het kamp te ver gelegen is. Eenmaal geïnstalleerd in de tenten start het spelprogramma en voor men het goed en wel beseft, moet men al terug naar huis.
Wat houdt zo'n kamp ongeveer in kwa spelprogramma?
Elke afdeling speelt zijn eigen kleine en grotere spelen.
Een greep uit het spelprogramma:
Bosspelen, Waterspelletjes, Gezelschapspelen, Casinoavond, Cluedo, een Quiz, Stratego, 1-daagse, 2-daagse, 24uren spel, veldkeuken, kampvuur, pleinspelen en nog veel meer...
Maar er zijn ook spelen die met de ganse groep samen gedaan worden, of met een aantal afdelingen samen.
Namelijk:
Zwemmen, ToRaSpe (Toppers-Rakkers-Speelclub), ToKeAs (Toppers-Kerels-Aspi's), Olympische spelen, Vossenjacht, Thema avondspel...
En dan is er natuurlijk ook nog een bezoekdag waarop dat ouders, familie, vrienden, vriendinnen, ... op bezoek kunnen komen.

Verdere informatie over het kamp zoals de periode waarin het kamp plaats vind wordt tijdig meegedeeld. Het kampboekje met informatie wordt een aantal weken voor het kamp verstuurd.
De leiding komt ook rond om te vragen of uw zoon meegaat, om het kampgeld op te halen en om de nodige papieren in te vullen (zoals een medische steekkaart).
Hierbij kan u dan nog vragen stellen indien nodig.

Jongens Chiro Molenbeersel